Hopp til hovedinnholdet

Hvordan redde ett vennskap?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei ung.no! Jeg har en bekymring angående min beste venn, og jeg trenger råd fra dere. Helt siden jeg begynte på vgs ifjord, har vi begynt å se hverandre mindre og mindre. Nå føler jeg at han ikke vil ha noe med meg å gjøre, for han tar aldri kontakt eller initiativ til å møtes. Jeg begynner å skylde på meg selv. Om han syns jeg er «rar» pga motsetninger, eller han blir flau, siden jeg er entertainer og han er mer sjenert. Jeg begynner også å bekrymre meg på om det er fordi jeg innimellom har noen «curious-gay»-øyeblikk, selv om jeg vet at begge er hetro. Gud så flaut. Kanskje det er at han føler jeg er litt for trygg for han. At jeg ser på han som MIN bestevenn, men han føler ikke det samme. Så nå er spørsmålet mitt, hva kan jeg gjøre for å redde vennskapet vårt? Jeg har alltid sett på han som min bestevenn, og jeg håper han tenker det samme. Jeg bryr meg om han og er glad i ham, og jeg vil vi skal være bestevenner så lenge vi lever. Tusen takk for svar. -Bekymret gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar.

Jeg skjønner at dette er en trist situasjon for deg, og at du ønsker å redde vennskapet deres. Har du prøvd å snakke med vennen din om noe av det du skriver her? Jeg forstår at det kanskje ikke er så enkelt å ta opp, men om du for eksempel inviterer han til finne på noe en dag, for så å prøve å ta opp noe av det du tenker på, kan jo være en god idé? Jeg tenker at dersom du føler at han aldri tar initiativ til å finne på ting så er jo det en greie det er OK å snakke om. Det kan jo være at han har andre grunner eller ting som skjer i livet sitt som fører til at ting blir slik de er nå? Det er jo ikke godt å vite når dere ikke har snakket om det. Jeg tror kanskje det kan være en viktig ting å gjøre dersom dette er noe som har vart en stund, og du føler at dere mister mer og mer kontakt.

Jeg tenker at du i alle fall ikke skal la dette gå utover hvordan du ser på deg selv. Noen ganger vokser man fra hverandre, av helt naturlige grunner, og det er ingen sin feil. Prøv uansett å snakke med han, og si at du gjerne skulle ønsker dere kunne være mer sammen, slik som før. Kanskje vil en slik samtale kunne hjelpe dere?

Jeg legger også ved noen artikler som er veldig gode å lese om temaet. Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap