Hopp til hovedinnholdet

Liker ikke at kjæresten drikker, hva skal jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en gutt på 16 år. Jeg drikker ikke og har egentlig alltid vært relativt i mot drikking under 18. Problemet mitt er at kjæresten min som jeg har vært sammen med lenge er i et dårlig miljø der rus og spesielt alkohol er svært vanlig. Jeg hater når hun drikker og er ute med vennene. Jeg får helt panikkanfall og angst. Jeg har fortalt henne om hvordan jeg føler om dette flere ganger. Men hun drikker fortsatt (ikke ofte, men i blant). Det er IKKE slikt at hun har et drikkeproblem eller noe sånt. Men jeg er svært ukomfortabel med at hun drikker og jeg er beskymret for at rusbruken hennes skal utvikle seg. Jeg opplever det også som veldig vanskelig for meg å være dønn den eneste i vennegjengen som ikke drikker. Kjæresten, kompisene mine, søskene mine drikker. Slik har det vært lenge. Hva kan jeg gjøre i denne situasjonen? Hva burde jeg si til kjæresten min?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er flott at du har tatt et standpunkt og bestemt deg for å ikke drikke. Jeg skjønner at det er vanskelig å være den eneste i vennegjengen som ikke drikker. Jeg tror det beste du kan gjøre i denne situasjonen er å akseptere at dere har forskjellige syn på alkohol og forsøke å kose deg med vennene dine selv om de drikker. Du kan kose deg like mye uten alkohol og det er nok dette du må fokusere på.

Om du føler deg litt utenfor kan det være en idé å forsøke og ta mer initiativ til å gjøre ting som ikke involverer drikking. Inviter gjengen på spillkveld, trening eller film - hvor alkohol ikke er involvert. Da vil du kanskje ikke kjenne like mye på at dere har forskjellige meninger når det gjelder drikking. 

Når det gjelder kjæresten din, virker det som om dere allerede har fått pratet endel som situasjonen. Hun vet hva du føler angående alkohol og det er det viktigste. Det høres også ut som om hun er forsiktig når det gjelder alkohol, så forsøk å ikke la dette bli et irriterende moment i forholdet deres.

Gjerne vis at du tenker på henne og at du bare forsøker å passe på henne. I bunn og grunn er dette hennes valg og det er noe du må respektere. Forsøk å fokusere på hva du kan gjøre for å få det bedre når du vet at hun drikker. Det kan for eksempel være fint å snakke med helsesøster for å få tips til hvordan du kan takle situasjonen:)

Les gjerne gjennom artiklene under for å få flere tips!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Vennen min ruser seg. Hva kan jeg gjøre?

Røyker hasj (colourbox.com)

Er du bekymret for en venn, som ruser seg? Her finner du råd om hvem du kan snakke med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol