Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli bedre kjent med en gutt jeg liker?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har akkuratt begynt 1 Vgs og det er veldig mange nye å bli kjent med. Det er en gutt jeg har begynt å crushe på, og han er venn med noen av vennene mine som går i en annen klasse. Her om dagen var vi på en fest sammen, men jeg turte ikke snakke så mye med han. Nå har jeg lyst til å gå utenfor komfortsonen min og prøve å bli kjent med han. Det eneste jeg synes er vanskelig er at jeg går i klasse med en jente som prøver seg på flere gutter samtidig. Hun flørter allerede med flere gutter, og nå begynner hun å skryte av at hun prøver seg på denne gutten også (hun vet at jeg synes han er søt, men ikke at jeg liker han). Burde jeg fortelle henne at jeg liker han? Og hvordan kan jeg bli bedre kjent med gutten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har begynt å like en gutt som går i en annen klasse, og du har lyst til å bli bedre kjent med han. Du sier også at en som går i klassen han flørter litt med han, som kanskje bekymrer seg litt. 


Først og fremst vil jeg si at det er kjempe bra at du vil prøve å komme deg ut av komfortsonen din for å bli kjent med denne gutten! Det er som oftest det som skal til om man vil bli kjent med noen, det å være litt modig og tørre å ikke være komfortabel. Jeg synes dette er flott, og måter du kan gjøre dette på er å begynne å snakke med han på skolen eller på sosiale medier. 

Om han noensinne er alene i gangen eller du ser han med folk du kjenner, burde du gå opp til han og snakke med han. Dette er bra for å bli bedre kjent med han, slik at det senere blir mer naturlig å ha samtaler alene med han som er lengre. Og å legge han til på sosiale medier er også smart, fordi da kan dere snakke sammen der også, og få mer kontakt slik. Etter hvert blir det kanskje naturlig å møte han på fritiden?

Over tid vil du nok uansett få mer kontakt med denne gutten, og om du tør å komme ut av komfortsonen din og snakke med han på neste fest og på skolen, beveger nok dette seg i en bra retning. Og når det angår om du skal si til den jenta som går i klassen hans at du liker denne gutten eller ikke, så er det litt vanskelig.

Hvis du tror at denne jenta sier det videre til han at du liker han, ville jeg nok latt være. Men hvis du ikke tror hun gjør det og at hun respekterer deg og slutter å flørte med han om du sier det, burde du absolutt gjøre det. Jeg skal legge noen artikler til under for deg som du burde lese, så håper jeg dette ordner seg.

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

9 flørtetips for Snapchat

Gutt trykker på mobilen

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent med andre på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse