Hopp til hovedinnholdet

Mamma vil ikke la meg kjøpe en slange

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hvordan kan jeg få meg en slange når mine foreldre er redde. Jeg har hatt lyst på slange eller sjeggagam lenge før det ble lovt i norge. Og nå som det endelig er lovlig å eie forskjellige reptiler har jeg begynt å spørre. Originalt hadde jeg lyst på en pyton for det er dem jeg liker best, det er en person som driver med oppdrett av dem i nerheten, ca 1 times kjøretur fra der jeg bor. Men mamma er livredd slanger så jeg tenkte at det var bedre å spørre om en kornsok siden de er både mindre og viss de skulle bite så er det ikke like gale. Jeg har gjort masse research og kan alt om de fleste slange arter, og når jeg sier nesten alt så mener jeg alt det er ikke en overdrivelse. Mamma liker heller ikke at slanger spiser mus og vill ikke ha det i kjøleskapet, jeg har sagt at jeg kan kjøpe midt eget lille kjøleskap og da blir ikke dette ett problem. Jeg kan argumentere mot alt hun sier, hun kan ikke si noe i modt meg bortsett fra nei ingen slanger her. Hvordan overbevise?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Jeg kan forstå ønsket ditt om et husdyr, og at du opplever å kunne mye om nettopp slanger og ønsker det. Men om moren din er ordentlig livredd slanger kan jeg også forstå at din mor vegrer seg for å si ja til dette. Hvis man selv tenker seg et dyr man er ordentlig redd, er det jo ikke dette dyret man ønsker å ha i hus? Du har lov å ha et ønske om slange, men jeg tenker at det kanskje kunne være noe du kunne ha anskaffet deg når du flytter ut fra moren din om en del år. Da kan du bestemme selv og det påvirker ikke andre i familien. Du kan også prøve å ha en ordentlig samtale om teamet med moren din, sette dere ned når dere begge har god tid. Du kan være nysgjerrig på hvorfor moren din er så redd og lytte til hverandres argumenter og snakke ut fra egne følelser. Lykke til.


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie