Hopp til hovedinnholdet

Vurderer å drepe meg selv pga mange ting som har skjedd

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa ble skilt når jeg var 6 år, jeg ble flyttet til fosterhjem når jeg ble syv nå har jeg bodd der siden da. Jeg har hat selvmordstanker før og nå fikk jeg det igjen fordi jeg hadde ikke sett mamma på 5 måner også så jeg noet som lingnet på heroin på rommet hennes. det er også flere ting som har skjedd jeg vurdere å drepe meg selv i dag

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, gutt på 13 år

Så fint at du skriver til ung.no nå. Det høres ut som du har det vanskelig nå.

Det er viktig at du IKKE tar livet ditt. Det kommer til å bli bedre. Dette må du stole på meg når jeg forteller deg. Selv om alt føles håpløst nå så betyr ikke dette at du ikke skal få det bedre. 

Jeg tenker at du trenger noen rundt deg som kan hjelpe deg med de følelsene og tankene du har nå. Slik jeg forstår deg så er det veldig vanskelig for deg at du ikke har sett moren din på 5 måneder og også at du har sett noe du synes lignet på heroin på rommet hennes.

Kan du snakke med fosterforeldrene dine om det som skjer med deg nå? Det er veldig bra dersom du kan det. De kan hjelpe deg med å finne hjelp videre. 

Det bekymrer meg at du sier at du vurderer å drepe deg selv. Det er ikke farlig å ha slike tanker, men dersom dette går over til å bli planer kan dette være skummelt. Jeg tenker at du kan ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111. Her får du hjelp av voksne som er vant til å hjelpe barn og unge i krisesituasjoner. De vil vite hva du kan gjøre videre. De kan hjelpe deg i den situasjonen du er i nå. 

Du kan også snakke med noen på skolen, f.eks en lærer, sosiallærer, helsesøster eller lignende. Det er også mulig å gå til Helsestasjon for ungdom. Det viktigste er at du ikke går rundt alene med dine tanker om å ta ditt liv. 

Jeg legger ved flere artikler du kan se på også. 

Så sender jeg deg en god klem og mange gode tanker. Jeg håper og tror at du skal få det bedre. Ta kontakt med noen voksne som kan hjelpe deg NÅ. Det at du skrev til ung.no var kanskje en god start på å komme i gang med dette. Ønsker deg masse lykke til. 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er et fosterhjem?

Jente med bamse (colourbox.com)

Fosterforeldre er voksne som tar vare på barn som ikke kan bo med foreldrene sine i en kortere eller lengre periode.

Les mer

Kompasset – noen å snakke med om rus i familien

Bildet er lånt fra kompasset.org

Har du opplevd rus i familien? Kompasset er et gratis samtaletilbud til deg som trenger noen å snakke med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie