Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vanskelig b

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år og har det ikke greit hjemme, jeg har en lillebror , og foreldrene mine elsker han og tilbringer all tiden sin med han. Jeg føler meg litte vært. De går rundt og klager på meg og kaller meg dritunge. Og sier at jeg ødlegger livene deres. De får meg til og gråte nesten vær dag! Lillebroren min trenger bare og slenge til en styg kommentar til meg, så får jeg skylden fordi foreldrene mine mener at jeg sa det til han. Jeg blir også mobbet på skolen, jeg blir kalt hemma og hjerneskada, og mange sier at verden hadde vært bedere hvis jeg bare hadde vært borte. Jeg føler meg ikke trygg hjemme eller på skolen. Jeg prøver og si ifra til lærerene, men de tar meg ikke seriøst. Jeg prøver også og si ifra til vennene mine men de forstår ikke! Den eneste som jeg føler faktisk bryr seg om meg er katten min. Jeg trenger tips sjappt!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til meg her på ung.no

Du forteller at du ikke har det så greit hjemme. Du har en lillebror som dui føler at foreldrene dine bryr seg merom enn det de gjør med deg. Det er en vond følelse og jeg skjønner veldig godt at det er vondt for deg! Du oppfatter det som om foreldrene dine mener at du ødelegger livene deres og at de kaller deg stygge ting. 

Du skriver også at du blir mobbet på skolen. Du føler ikke at lærerne tar deg på alvor, og det er ikke rart du ikke føler deg trygg noe sted. 

Jeg tenker at det er viktig at du finner en voksen du virkelig kan snakke med og som tar deg alvorlig, slik at han/hun kan hjelpe deg. Siden du ikke føler at det er noen hjelp i å snakke med lærerne, hva med å ta en tur til helsesøster på skolen din, eller til helsestasjon for ungdom. Der jobber det flinke folk, og det er jobben deres å hjelpe deg. Hvis du ikke får tak i noen der kan du også ringe alarmtelefonen for barn på unge på telefon 116 111 eller gå inn på nettiden www.korspaahalsen.no

Jeg håper veldig at du får hjelp, du skal ikke ha det sånn. Husk at du ikke er alene og at det kommer til å bli bedre. Kos deg masse med katten din. 

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie