Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli politi, men vil ikke skuffe familien når jeg tar av hijaben.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har utrolig lyst å bli politi. Jeg hatt utrolig lyst å bli det lenge nå, og har snakket med mor om det noe hun "godkjenner". Men jeg tror ikke hun har forstått at hvis jeg vil bli politi så må jeg legge fra meg hijaben. Jeg har ikke sagt det til henne ennå og er redd for at hun vil bli skuffet ettersom alle i huset har på seg hijab. Jeg føler hun tror at etter at jeg har tatt av hijaben vil det også bli lettere for meg å bryte andre grenser som å drikke alkohol. Noe jeg vet selv jeg ikke kommer til å gjøre. Faren min har jeg ikke så god kontakt med ettersom de skilte seg når jeg var ung. Han vet ikke at jeg vil bli politi eller at jeg går med bukse. Mamma sier hele tiden at jeg bør gjøre det som gjør meg lykkelig i livet, men vet ikke om det gjelder dette... Jeg føler jeg har et stort valg med å velge mellom familien min sitt ønske og hva jeg selv virkelig ønsker. Uansett hva jeg gjør er det noen som blir såret. HVA SKAL GJØRE!?? Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Så flott at du vil bli politi! Norge trenger flotte ungdommer som deg!
 
Jeg forstår at du er en reflektert og hensynsfull person, og det er gode kvaliteter. Samtidig er det som du sier, du må følge ditt hjerte. Jeg tenker at det er viktig at du snakker med mamma om dette med hijab  snart, slik at du slipper å bekymre deg, og slik at mamma kan få tid til å venne seg til tanken dersom hun trenger tid. Det som er viktig er at du forklarer at du er den samme personen med og uten hijab, og at du er til å stole på uansett.
 
Det å ikke ha nært forhold til din far kan være vanskelig, med både sorg og tunge tanker. Snakker du med noen om dette? Du kan snakke med helsesøster og minoritetsrådgiver om dine tanker og følelser om dette, og om at du kanskje lever på en litt annen måte enn du tror at din far ville tillatt. Du er snart 18 år gammel, og da er du voksen i lovens forstand, og kan bestemme alt i livet ditt selv, alt fra bukser til yrke til kjæreste og alkohol.
 
Det aller viktigste er at du har fred med deg selv, at du kan gå med hodet ditt høyt og være stolt av deg selv. Du har støtte fra mamma og venner, og fra meg. Jeg heier på deg!
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie