Hopp til hovedinnholdet

Foreldre krangler mye, det er slitsomt

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine krangler utrolig ofte, og det er veldig slitsomt.. Hver gang de begynner kjenner jeg at det knyter seg i magen og at hjertet dunker fortere. Jeg vet ikke helt om jeg er påvirket, men jeg har blitt veldig sensitivt tror jeg. Og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg skal jo begynne på vgs neste år og da håper jeg at jeg skal flytte ut, men det er jo veldig lenge til. Jeg kunne snakket med helsesøster, men jeg syns det er veldig flaut at hun vet om mine familieproblemer. Jeg er veldig sint på foreldrene mine ettersom jeg føler at de er veldig egoistiske som ikke tar hensyn til barna sine siden de krangler så ofte. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år
 
Du forteller at foreldrene dine krangler mye. Det er klart det er slitsomt! Det er ikke rart at du reagerer på det. Det vil vi alle mennesker gjøre. 
 
Noen foreldre liker å krangle, noen foreldre krangler fordi det er veldig vanskelig. Har du snakket med foreldrene dine om det at de krangler mye? Du kan spørre dem. Du bor sammen med dem, og det påvirker ditt liv. Hvis du spør, så kanskje de kan forklare deg litt om hva som skjer også. 
 
Jeg synes virkelig at du skal snakke med helsesøster. Helsesøster snakker med mange, og de har hørt mange fortelle om foreldre som krangler. Du kan snakke med helsesøster om andre ting også! Helsesøster har taushetsplikt. 
 
Det er fint å kunne snakke om hvordan man har det. Hvis du klarer å snakke med helsesøster, så er det en god start. Du kan snakke med helsesøster på skolen din, eller på helsestasjon for ungdom. 
 
Lykke til! Skriv gjerne til oss igjen<3 
Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme