Hopp til hovedinnholdet

Familien min vil ikke at jeg skal ha kjæreste som jeg har fått, han er 15,

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ung.no Jeg er en jente på 13 år og har et problem, familien min vil ikke at jeg skal ha kjæreste som jeg har fått, har er 15, men vil ikke gjøre noe jeg ikke vil mot meg. Vi har vært sammen i en uke of de vet det ikke. Vi bor på samme gate og må late som vi ikke liker hverandre og det gjør oss begge vondt. I dag så søsteren min en melying fra han hvor han sa atil han elsker meg osv. Nå vil foreldrene mine sjekke hele mobilen min, noe jeg synes ikke er greit fordi jeg trenger privatliv. Jeg er redd at om dem får vite at vi er sammen sier de at jeg må slå opp eller noe sånt, noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er ikke så lett når ikke familien vil vite av den man er forelsket i. 
Det er to år mellom dere. Det kan være at det at han er så mye eldre, som er årsaken til bekymringen deres. Kan du snakke med familien om dette? Kan du spørre hva det er med denne gutten de ikke liker? Er det noe de er redde for? Mange foreldre er redd for at den eldre kjæresten skal presse den yngre til å ha sex før den er klar for det, for at den skal få seksuelt overførbare infeksjoner/kjønnssykdommer og for at den skal bli gravid. Kan det være dette de bekymrer seg for?
Kan de bli kjent med gutten, at det vil hjelpe fordi de vil forstå at han er en snill og hyggelig gutt? Kan han komme på besøk en ettermiddag? Spør foreldrene om dette. 
Du kan også snakke med helsesøster om dette. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie