Hopp til hovedinnholdet

Jeg og lillesøsteren min (9 år ) krangler hele tiden.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg og lillesøsteren min (9 år ) krangler hele tiden alle som kjenner oss vet det hun slår meg og banner til meg. Foreldrene våres blir veldig irritert. På skolen så sier hun slemme ting til meg. Hun har også to andre venner, før hun ble kjent med dem så var hun kjempe snill mot meg, men ikke nå. De to andre vennene hennes liker meg heller ikke å jeg blir så lei meg at jeg vil gråte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så trist at du og lillesøsteren din krangler hele tiden. Det er vondt å krangle.
Kan du snakke med foreldrene deres om dette? Hvis det er vanskelig å forklare, kan du vise de utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Foreldrene deres kan snakke med dere sammen. Kanskje dere må få noen regler å forholde dere til? Det kan være at det ikke er lov til å banne til hverandre eller å slå. Det kan hjelpe deg hjemme slik at hun ikke slår deg eller banner til deg. Da blir det koseligere å være hjemme og koseligere å være med henne. 
Hvis det er vanskelig å snakke med foreldrene deres, kan kanskje helsesøster hjelpe deg/dere med dette? Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde. Dere går på samme skole og helsesøster kan snakke med dere sammen, eventuelt også at venninnene til søsteren din er med. Det kan løse hele situasjonen. Man skal oppføre seg ordentlig mot hverandre, enten man liker noen eller ikke. 
Snakk med de hjemme og eventuelt helsesøster. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du hvis det er du som blir rammet?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie