Hopp til hovedinnholdet

Katten min er død og jeg vil så gjerne ha en hund

Jente
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 10 år og jeg har veldig lyst på en hund. Katten min døde for litt over ett år siden og jeg gråter fortsatt vær eneste kveld. Jeg er misunnelig på de i klassen som har hund, jeg har spurt mamma og pappa om å få, men de sier bare at det er for mye ansvar og det vet jeg, men jeg vet også at jeg kommer til å være kjempe flink til å ta vare på den. Mamma sier bar at jeg ikke kommer til å gidde å gå på tur med den i vinter, og jeg har lovet henne at jeg og storebroren min kommer til å være kjempe flink til å gå på tur med den å stelle den, men hun tror ikke på meg! Jeg er et skikkelig dyremenneske, og mamma vet ikke at hun sårer meg vær gang hun sier nei!!!Håper dere kan hjelpe meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner det er vanskelig for deg at katten din er død og at du gjerne vil ha en hund. Det er alltid vondt å miste et kjært dyr og mange sørger lenge. Samtidig er det viktig at det er de voksne som må ta ansvar for dyr i en familie, og det er helt rett at det er dine foreldre som må avgjøre dette til slutt. Kanskje kan du heller forsøke å finne en hund i nabolaget som du kan gå på tur med og passe litt. Eller en hund dere kjenner. På den måten vil du kunne få være sammen med dyr, og likevel slippe å ta det hele ansvaret. For, som din mor sier, så er det et veldig stort ansvar å ha dyr. Jeg ønsker deg lykke til og håper det ordner seg for deg. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie