Hopp til hovedinnholdet

Er dette slutten på vårt vennskap?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 17 år som sliter. Før jeg utdyper meg om problemet mitt bør jeg gi litt bahgrunnsinformasjon. Jeg og mitt søskenbarn (han er også 17 år) har alltid vært gode venner. Han er min aller bestevenn og er som en bror for meg. Hver gang jeg må prate med noen er han den første og eneste jeg går til. Vi har vært ekstremt gode venner siden så lenge vi kan huske. Problemet vårt har alltid vært at jeg bor langt nord i Norge og han langt sør. I over 10 år har vi holdt kontakten over skype og andre kommunikasjonstjenester. Nå i sommer møttes vi og hadde veldig gøy sammen. Vi pratet om alt. Han snakket mye om at han var forelsket i en jente som går på skolen hans. Forrige helg fikk jeg en snap av han som burde gjøre meg glad, men som egentlig gjorde meg ekstremt trist og lei. Det var et bilde av han og jenta. De er kjærester. Jeg er redd jeg mister min aller beste venn. Er dette slutten på vårt vennskap? Han kommer til å være opptatt de fleste helgene framover. Hva gjør jeg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg, spesielt fordi han betyr så mye for deg. Det at dere holder kontakten med en så lang distanse fra hverandre forteller veldig mye om hvor viktige dere er for hverandre. 

Jeg tror ikke dette blir et problem, og jeg håper ikke det blir det. Det du kan gjøre er å snakke med han om nettopp dette og si at han også finner tid til å snakke med deg også. Det kan hende at han får litt dårligere tid framover, men dere kan se om dere finner en løsning på det. 

Jeg tror ikke du skal bekymre deg for mye, det at han har fått kjæreste påvirker nok ikke at dere skyper. 

Men snakk med han om dette, så ser han det fra ditt perspektiv og kanskje han forstår hvordan du føler det. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap