Hopp til hovedinnholdet

Har veldig lyst å dra på en fest. Hvordan bli invitert?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg går på en kristen skole med nesten bare kristne folk. Omgangskretsen min er kristen og de aller fleste vennene mine er det. Men jeg har veldig lyst å dra på en fest, ikke drikke eller noe men bare dra på en fest å ha det gøy men aner ikke hvordan jeg kan bli invitert på noen:/ og å bli kjent med andre i klassen eller på trinnet mitt er ikke vits i ettersom jeg kjenner de aller fleste fra før av og vet de ikke går på fester. Så hvor kan jeg gå for å få meg venner som går på fester jeg kan bli invitert på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Jeg forstår at du har lyst til å gå på fest. En kan bli ganske nysgjerrig på hva det er som egentlig foregår på fester. 
Kanskje er det noen i andre klasser på trinnet som går på fester? Hvis dere har noen felles fag med noen andre klasser, kan det kanskje være en inngangsport? Da kan du bli bedre kjent med noen av disse, og etterhvert spørre om det er noen fester på gang, og om du kan være med. 
Hvis du gjør noen aktiviteter utenom skolen kan det også være en arena for å bli kjent med noen nye. Hvis det kun er kristne aktiviteter du er med, kan du kanskje utvide med å finne på noe som ikke gjelder akkurat dette miljøet for. bli kjent med andre? 
Hvis du finner en fest, er det viktig at noen vet hvor du er og at du eventuelt avtaler at noen henter deg, dine foreldre/foresatte eller en tante eller en annen voksen du stoler på. Hvis ingen vet hvor du er, og det skjer noe, kan det bli vanskelig. 
Det kan være at fester ikke er noe for deg og det er kjedelig, uinteressant eller at du finner det tomt og innholdsløst. Det kan være at du vil like å gå på fest, at det er spennende med nye mennesker, at vennekretsen utvides. 
Uansett er det viktig at du er tro mot deg selv og det du står for, at du er klar på hvilke grenser du har. 
Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer

8 tips til før og under festen

Et slags vorspiel (colourbox.com)

I klassiske ungdomsfilmer finner vi hovedkarakterene som alle svermer rundt, som alle vil snakke med og som ikke minst alltid blir bedt på de store festene. Men, er det egentlig så enkelt som ”bare” å bli bedt?

Skrevet av Dina, ungdomsjournalist

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag