Hopp til hovedinnholdet

Jeg må dele meg på julaften og det er vanskelig.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal egentlig feire jul med faren min og dem familien i år, men jeg har fått meg ny kjæreste og han vil veldig gjerne at jeg skal komme til han og feire med hans familie. Jeg vil veldig gjerne begge deler.. også har den ny kjæresten min bursdag veldig nærme julaften, jeg vil veldig gjerne være med han på bursdagen hans. Men Jeg får ikke til å være med han på bursdagen hans og samtidig feire jul med faren min... jeg er redd for å fortelle faren min at jeg kanskje ikke skal feire jul med han...jeg vet ikke hva jeg skal gjøre...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er slik for mange at høytider kan oppleves vanskelig når foreldre er skilte. Det er selvsagt naturlig at du ønsker å feire jul sammen med kjæresten din, men for de fleste er det kanskje naturlig i flere år at begge feirer selve julaften hver for seg og sammen med egen familie. Men jeg anbefaler deg at du snakker med faren din om dette. Kanskje kan til og med du og kjæresten din feire hjemme hos din far? Uansett er det viktig å prate om det. Og ofte løser ting seg utrolig bra etter at man har pratet sammen. Jeg ønsker dere lykke til.  


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie