Hopp til hovedinnholdet

Føler at ingen liker meg!

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! jeg har en forhest som jeg er til 2-3 ganger i uka, det innebærer jo at jeg skal ordne til hesten og evt ri. jeg liker best å være der alene, fordi jeg føler ingen liker meg :/ har hatt hesten i et halvt år og er enda ikke kjent med noen folk der, og jeg syntes det er så trist og være der når andre folk er der fordi de snakker ikke til meg, og spør hverandre om å dra på tur osv uten meg :( jeg er egentlig en ganske hyggelig og en pratsom person men når jeg er der blir alt så annerledes... også mammaen min ringer ofte til tante som har ei lita unge på snart 2 år og avtaler at de skal være med dit uten og si noe til meg? det syntes jeg ikke er greit, og sier ifra men hun blir bare sur og sier d at jeg kan gjøre hva jeg vil, de skal bare se på hestene. jeg har ikke noe imot d, men er ikke så veldig stor fan av og ha med meg folk dit hver gang når det bare er meg som egentlig skal være der?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Så heldig du er som har en forhest! Det må være hyggelig å ha mulighet å dyrke sin egen hobby, med en hest som du har ansvaret for.

Du sier at du liker å være der alene, men det er fordi du føler at ingen liker deg. Hvordan kan du føle det? Eller er det noe du tror?

Jeg lurer på om du har forsøkt å snakke med de andre? Hvis du ikke har det, synes jeg du skal for søke å ta kontakt med de andre som har hest og steller med dem. Det kan være lurt å starte med seg selv! Kanskje de andre tror at du ikke ønsker å ha kontakt med dem, fordi du ikke er der så mye når de er der, og at du er stille? Mye kan være en misforståelse! 

Smil til de andre, og vis at du er blid og ønsker kontakt. Spør om hesten de steller eller eier, og andre ting du ønsker å snakke om. Ikke vær redd for å vise at du ønsker kontakt med de.

Når det gjelder din mor og hennes søster med tantebarn, er det alltid koselig å se så flotte og store dyr som en hest. Det må være en stor opplevelse for ditt søskenbarn. Kanskje du kan snakke med mor og si at du gjerne vil være sammen med dem når de er hos hesten, fordi det er gøy å se hvordan ditt søskenbarn reagerer på hesten. Det er kanskje ikke alle ganger det passer å være der når du er hos hesten, men av og til er også bra.

Håper at du fikk svar på dine spørsmål og lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap