Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg si opp en uoppsigelig leieavtale fordi det er fukt og mugg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvis det står i en leiekontrakt at «avtalen kan ikke sies opp av noen av partene i den avtalte leieperioden», men deler av leiligheten inneholder mye fukt og mugg, som gjør at jeg blir syk Av å være hjemme. Finnes det da visse unntak for å oppsi denne kontrakten før den går ut?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis det er avtalt at du ikke kan si opp kontrakten, så kan du ikke si opp kontrakten. Dette endres ikke av eventuelle "mangler" i leiligheten.

Du kan derimot ha krav på retting, prisavslag, erstatning eller heving som følge av mangler. Du og utleier kan også avtale at leieavtalen skal avsluttes på et tidligere tidspunkt enn det som opprinnelig var avtalt i kontrakten.

Hvis du er under 18 år så kan det også hende at avtalen ikke er rettslig bindende, med mindre dine foreldre har godkjent avtalen etter vergemålsloven § 14.

Om du trenger mer konkret veiledning i saken din så anbefaler jeg deg å melde deg inn i Leieboerforeningen, eller å ta kontakt med JURK, Jussbuss eller Jussformidlingen.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten din

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Dine rettigheter som leietaker

Gutt sitter i sofaen og spiller gitar (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

Les mer

Hvordan sier jeg opp leieavtalen?

Jente sitter på en benk og skriver på laptopen sin (www.colourbox.com)

Ønsker du å si opp leieavtalen din, men usikker på når og hvordan du skal gjøre det? Det er lurt å sjekke hva som er avtalt i leiekontrakten din, men også det som står i husleieloven.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett