Hopp til hovedinnholdet

Jeg og mamma krangler hele tiden, hvordan bli enige om å slutte og krangle?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og mamma krangler mye for tiden. Det kan hende det er fordi at vi er mitt i et oppussingsprosjekt og det er uvanlig mye å gjøre. Jeg blir såret, lei meg og sint når hun kjefter på meg. Hun blir også lett sint å jeg tror at hun ikke tenker seg om over alt hun sier hele tiden. Hun sammenligner meg med andre og det syntes ikke jeg er noe hyggelig. Jeg er veldig glad i hun, og derfor er jeg så redd for at hun skal bli skuffet over meg, det er en av de værste følelsene jeg vet om. Hva kan vi gjøre for å bli bedre på å bli enige å slutte å krangle?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er vondt å krangle med foreldrene sine, og det er nok mange som kan kjenne seg igjen i det du skriver. Jeg forstår godt at du blir såret og lei deg av kjefting, og er glad for at du ønsker å finne mer ut av hvordan det kan bli bedre mellom dere.

Ungdomstiden er en periode hvor det er ganske vanlig å krangle med foreldrene sine. Det skjer mye i kroppen din i disse årene, nye hormoner produseres og mange nye tanker og følelser dukker opp. Man prøver å løsrive seg litt fra sine foreldre, og begynner å ta egne valg og ha egne meninger. For mange foreldre er det en tøff tid å se på at det lille barnet begynner å utvikle seg til en liten voksen. 

For at dere skal få det bedre er det lurt om du kan snakke med moren din om kranglingen deres. Hun vil nok heller ikke krangle så mye med deg. Si rett ut at du ønsker at dere krangler mindre, og kanskje blir hun til og med imponert over at du er så voksen. Du kan også spørre henne hvordan dere kan krangle mindre. Fortell henne akkurat det du har skrevet til oss om hva du føler rundt kranglingen. Du kan også snakke med helsesøster på skolen om hvordan du har det nå. Helsesøster er vant til å snakke med ungdom om hvordan det er hjemme.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie