Hopp til hovedinnholdet

Redd jeg har mistet en god kompis

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har vært utrolig dum og klart å miste min bestekompis. Vi var internettbestevenner men bodde ikke så alt for langt ifra hverandre. Problemet var at han er eldre enn meg så jeg følte jeg måtte tøffe meg for han slik at han skulle synes jeg var «kul» nok å være venn med. Så jeg løy mye om livet mitt, og fikk han til å tro ting om meg som ikke var sant, men han var liksom den eneste grunnen til at jeg var glad (siden jeg sliter med angst og depresjon) og han var utrolig snill mot meg og støttet meg gjennom alt. Så plutselig sier min daværende bestevenninne ALT til kompisen min om at jeg har løyet masse greier og nå kommer han aldri til å tilgi meg. Har blokket han på sosiale medier men jeg går bare rundt å er depressiv hele tiden. Han var liksom alt jeg hadde og så klarte jeg å miste det og nå ser jeg virkelig ikke lys i tunnelen. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager at jeg svarer deg så sent. 

Jeg skjønner at du er i en vanskelig situasjon, og at det er vanskelig å vite hva du skal gjøre.

Du skriver at du har blokkert han på sosiale medier, og jeg forstår at det kan være fristende å ta avstand fra situasjonen, men likevel tenker jeg at det beste er å ta kontakt med han og prøve å forklare hva som har skjedd. Du forklarer jo noe tydelig her, som du kanskje også kan prøve å forklare han. Kanskje vil han vise forståelse om han forstår at du virkelig ikke har ment å være uærlig, men at det bare har bunnet i usikkerhet og et ønske om å bli akseptert. Jeg tenker at det å i alle fall prøve å be om unnskyldning for det som har skjedd, og å snakke om situasjonen er viktig for å prøve å rette det opp. Noen ganger kommer man en lang vei med å ta en slik samtale, selvom det er vanskelig. Jeg tenker i alle fall at det er noe du bør prøve før du gir helt opp. 

Alle mennesker kan ta dumme valg og gjøre dumme ting, det som er viktig er at man i etterkant våger å prøve å rydde opp.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Å be om unnskyldning

Unnskyld på mobil (ung.no)

Å be om unnskyldning er noe vi alle har gjort i løpet av livet. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man få sagt det på best mulig måte? Her får du tips til hvordan du kan be om unnskyldning.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Pass på hva du deler på nettet

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Vi er mer personlig og åpne på nettet enn noen ganger før. Husk på at det du deler kan slå tilbake på deg senere.

Av: Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer

Trening beskytter mot depresjon

Jente løper i skogen (colourbox.com)

Trener du i tenårene, minskes risikoen for depresjon senere i livet. Trening hjelper også hvis du er deprimert nå.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap