Hopp til hovedinnholdet

Krangler med mamma, skal det være sånn+

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ett lite problem med at jeg og mamma krangler veldig masse. Vi krangler nesten vær dag. Hun blir sur på meg for vær minste ting jeg gjør galt, er det normalt at det skal være son?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss. Dette er et tema mange opplever. I puberteten forandrer man seg og kropper er i forandring, dette kan gå ut over humøret, man kan bli glemsk og det kan også blir sånn at det meste en skal foreta seg tar litt lang tid. Dette kan være vanskelig for voksne å forstå.

Skriv ned mammas anklager og prøv å snakk med henne. Dersom du har skrevet de ned er det letter å snakke om de i etterkant. Spør om dere kan snakke sammen uten å bli sinte og uten og avbryte hverandre. Fortell at du syntes det er vanskelig at dere krangler så mye og at du ikke vil at det skal være sånn. Kanskje kan dere sammen finne løsninger? 

Hvis dette ikke går kan du ta kontakt med familievern kontoret og få hjelp der. De har taushetsplikt og er vant til å snakke med ungdom. 

 

Legger ved noen artikler du kan lese

 

 

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie