Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg overtale foreldrene mine?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 15 år (snart 16) Venninnene mine og jeg planlegger oslotur (bor 2 timer unna). Vi vil altså ta toget inn til Oslo og være der, shoppe osv. Alle venninnene mine får lov og jeg har prøvd å bruke dette argumentet for å få lov av foreldrene mine, men de er skeptiske. Det eneste vi skal er å være der en dag og kose oss sammen, så hvordan kan jeg få overtalt foreldrene mine til å få dra?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er en frustrerende situasjon. Det er fint at venninnene dine får lov. Da er det forhåpentligvis større sjanse for at du også vil få lov etterhvert. Jeg tror det kan være lurt om foreldrene dine får snakke med foreldrene til de andre venninnene dine. Kanskje de vil føle seg tryggere på Oslo-turen når de får snakket med de andre foreldrene og får høre hvorfor de synes det går fint med denne turen:)

Vær også klar på at du skal være ansvarlig på denne turen og gjerne kan oppdatere dem underveis hvis de ønsker det. Kanskje de føler seg litt tryggere hvis dere blir enige om at du skal si fra når dere er fremme osv:) Gjerne vis at du er villig til å møte dem på halvveien. Kanskje du får dra hvis dere blir enige om noen regler?:)

Uansett er det viktigste at foreldrene dine føler seg trygge på deg og de du skal med. Det er derfor det kan være fint om de får snakke med de andre foreldrene også:) Kanskje du kan foreslå at dere alle kan møtes og snakke om turen, slik at alle vet hva dere skal osv:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie