Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke et nært forhold til familien min, bør jeg flytte?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har egentlig aldri hatt et så veldig nært forhold til familien min. Jeg synes vi er HELT forskjellige, nesten motsatt av hverandre på alle punkter. De er emosjonelle, avhengig av støtte fra hverandre, blir sinna over småting, tar livet ganske seriøst og jeg får sånne dårlige «vibes» fra dem, det virker som om de bare lever livet de «burde» leve i stedet for å gjøre det de virkelig vil. Assa mamma sa til meg engang «jeg og pappa holder sammen selv om det ikke alltid er så bra, er ikke det det viktigste a» og jeg bare «joda» men jeg tenkte egentlig «HELL NO kan gjerne være singel hele livet jeg, vil heller det enn å være med noen som ikke bringer MER positivitet i livet mitt enn det jeg skaper for meg selv. Jeg er liksom veldig selvstendig, tar ingenting alvorlig, og liker å bare NYTA livet! Jeg tror på at ingen ting har noen mening, så vi kan like gjerne bare gjøre HVA FAEN VI VIL, så lenge det føles bra for OSS! Men de gjør meg deprimert. Burde jeg bare flytte?:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg ser at du oppfatter at du er helt forskjellig fra resten av din familie og at dette gjør deg deprimert. Da forstår jeg at du tenker at det kan være lurt å flytte ut. 

Familier er forskjellige og jeg forstår at du er uenig i hvordan dine foreldre velger å ha det og hvordan de vil leve livet sitt. Kanskje du bare skal akseptere at de fleste gjør sine valg og at ingen har fasiten på hva som er riktig for andre? Like lite som andre kan mene så mye om hva som er riktig for deg? Kan det hjelpe deg å tenke på denne måten?

Men jeg blir litt nysgjerrig på hva du tenker om din familie og deg selv som gjør deg deprimert? Dette synes jeg du skal forsøke å finne litt ut av. Da kan det være lurt å snakke med noen som kan hjelpe deg i å sortere litt i tanker og følelser. Det er ikke greit at du føler deg deprimert, og dette er det viktig at du får hjelp for. Vi har flere artikler om dette temaet som jeg legger ved og anbefaler deg å lese. 

Helsesøster på skolen er en du kan snakke med om du har det vanskelig hjemme og føler deg deprimert. Sammen kan dere finne ut om det er en lur løsning for deg å flytte ut, eller om dine utfordringer kan løses på en annen måte.

Husk også at det er ikke bare fordeler med å flytte ut. Det koster mer enn det de fleste vet og da kan det dukke opp nye ting som gjør deg deprimert, og det er ikke sikkert at det er så bra. Les mer om dette i artikkelen jeg legger ved.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva koster det å bo?

Kalkulator og budsjett (foto: ung.no)

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie