Hopp til hovedinnholdet

Vold fra bror

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Broren min som nå er 20 år gammel har slått meg i mange år nå. Så mange år at jeg ikke engang husker når det starta. Når jeg skriver dette så var det bare et kvarter siden han slo meg for hver gang jeg sa noe. Når jeg sier i fra til moren min så sier hun at det bare er kjærlighet. Og mesteparten av gangene han slår meg så er det bare han og meg hjemme. Han har sagt før at brødrene mine som er eldre enn han (jeg har 3 storebrødre) pleide å være sånn som han er mot meg nå. Den eneste gangen han sier han er glad i meg så er det når han er full. (Jeg var litt i tvil om jeg ville skrive dette)

Besvart 22.11.2018 18:15
 

Svar
Hei gutt 13 år

Det er ikke greit at du blir slått av din bror. Han er også mye større og eldre enn deg, noe som gjør det enda mindre greit. Din mor sier at det bare er kjærlighet, men man slår ikke noen av kjærlighet. Det er ulovlig å slå, selv om det er din egen bror. Kanskje du kan snakke med noen voksne på skolen om dette? Du kan også ringe til oss på alarmtelefonen for barn og unge for å snakke anonymt.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie