Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjør for å møte nye mennesker?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, er ei jente på 17 år og sitter mye inne og alene på fritiden, har nylig sluttet på håndball. Jeg sitter da veldig mye alene i helgene og har noen venner men de er ofte optatte, foreldrene mine er beskymret over at jeg sitter mye alene. Så lurte på om dere har forslag til hva jeg kan finne på slik at jeg kanskje møter nye mennesker.

Besvart 28.11.2018 23:56
 

Svar
Hei jente 17 år
 
Takk for at du skriver til oss i ung.no.
 
Ofte treffer en venner via andre venner, eller gjennom felles interesser.
 
Du sier at du har sluttet med håndball, men kan du ikke henge med de selv om du ikke spiller håndball mer?
 
Er det andre ting du liker å gjøre, der du kan oppsøke andre med samme interesse? Ulike organisasjoner, foreninger og lignende.
 
Kanskje du kan lage til en tilstelning hjemme hos deg en helg og be ulike venner. Kanskje en spleisefest, der alle tar med en rett hver, eller alle tar med en ost hver?
 
Ofte må en ta mer initiativ selv, og våge mer. Spør noen av dine venner om å gå på kino en dag, shoppe sammen, gå tur i naturen, eller andre ting du liker å gjøre. Kanskje du også må være ærlig å si at du føler deg alene!

For å bli kjent med andre, må du ut av huset og møte nye folk der de er. Tørre mer, og ikke være redd for å få nei, og at det ikke passer. Stå på! 

Håper at du fikk litt hjelp til å våge litt mer og ønsker deg masse lykke til!

Les gjerne artiklene nedenfor.

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Alene = ensom?

Jente alene på sofa (colourbox.com)

At man er mye alene trenger ikke å bety at man er ensom. Mange liker å være alene og trives i sitt eget selskap. Av og til trenger vi litt tid for oss selv. Andre ganger føler man kanskje ikke at man har noen andre valg enn å være alene, og det er her ensomheten kommer inn.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Det "perfekte liv" på sosiale medier

Tre ungdommer på snowboard (colourbox.com)

Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten. På nettet kan man være hvem man vil, og velge hva man vil at andre skal se. Hvem er du på nettet?

Av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap