Hopp til hovedinnholdet

Eg krangler alltid med foreldrene mine.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Eg krangler alltid med foreldrene mine. De kjefte på meg for ingenting og av å til føles det ut som de prøver å finne noe å klage på meg for. Eg gråter nesten hver dag, noen ganger flere ganger om dagen. Det verste er at de later som om det aldri har skjedd så etter på kan vi sitte å snakke fint sammen før de kjefter på meg i gjenn. Visst de er i dårlig humør pågrunn av noe uavhengig av meg lar de det fortsatt gå utover meg. Eg vet ikkje hva eg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er vondt og vanskelig å krangle mye med sine foreldre. Det er ikke uvanlig at man krangler en del med foreldrene sine når man er i tenåra. ungdom har stadig større behov for selvbestemmelse og privatliv. Foreldre opplever at barna deres trekker seg unna og blir mer innesluttet. Mange foreldre blir reddere og redder for hav som kan skje med ungdommene sine.

Det er veldig lett at man misforstår hverandre. Det er kanskje viktig at dere setter dere ned å snakker sammen om hvordan dere vil ha det sammen og hva som er greit. Det er viktig at dere får snakket sammen om hvilke forventninger dere kan og må ha til hverandre.

Dette er ikke alltid lett og det kan være godt for deg å ha noen å snakke med for din egen del. Det kan også være godt for deg å snakke med noen for din egen del helsesøster eller sosiallærer kan være gode å snakke med. helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted å snakke om hvordan du har det.

Dersom du og foreldrene dine sammen tenker det kan være godt å få hjelp til å snakke sammen på en bedre måte kan dere få hjelp til å snakke sammen på en bedre måte ved familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier.

Legger også ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie