Hopp til hovedinnholdet

Utrygghet hjemme etter skilsmisse

Jente 13 år
 

Spørsmål

Mamma og Pappa skilte seg for en god stund siden. Jeg har et lite problem, jeg liker pappa best. Han er alltid ærlig og er fornuftig med pengene sine. Han bor i et stort hus med tre etasjer alene. Han blir heller aldri sint, men kan bli irritert hvis jeg ikke oppfører meg. Mamma lyger og blir sint. Verken jeg eller pappa vet hva mamma bruker pengene på, men hun har en knøttliten leilighet og hun må sove i stua. Hun lyger ofte sånn at det renner av henne, og jeg kan ikke stole på henne mer. Vi har snakket med familievernkontoret, men hun lyger bare til de og. Hun sier at det er MEG det er noe galt med, og at jeg trenger psykolog. Vær så snill å hjelpe meg! Jeg blir usikker og redd i mammahuset!

Besvart 01.12.2018 15:45
 

Svar
Hei jente 13år.

Så fint at du skriver til ung.no.

Når foreldre skiller seg, oppleves det ofte som en utrygghet i seg selv. Det kan ofte ta litt tid før ting faller på plass og man finner en ny trygghet i den nye tilværelsen. Det er viktig at du vet at du selv kan si noe om hvor du ønsker å bo. I din situasjon høres det ut som om det kunne vært en ide at du kunne bodd mer hos din far. På familievernkontoret kan de hjelpe dere med å lage en avtale rundt dette som er bedre for deg og dine foreldre. Jeg anbefaler at du snakker med din far om dette og at han kan lage en avtale sammen med deg og din mor på familievernkontoret igjen.

Det er vanskelig å forholde seg til noen man opplever at ikke forteller ting som det er. Kanskje har din mor det også så vanskelig nå at hun behøver tid til å få orden på ting hos seg selv. Det er ihvertfall ikke din skyld og det høres ikke ut som det er noe galt med deg! Men det er viktig at du kjenner at du slipper å være utrygg og redd der du bor. Man skal kunne være trygg og kunne slappe av hjemme.

Jeg håper dette kunne være til noe nytte.
Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme