Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at en stebror kan føles mer som en ordentlig bror?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Faren min fikk seg en kjæreste som har tre sønner på 15, 18 og 21. De er kjempehyggelige og alt sånt. Pappa og kjæresten hans har bare vært sammen i litt over et år, men den ene sønnen hennes på 18 føles mere som en bror enn den orgentlige broren min. Er dette normalt? Han pleier å vise interesse for ting jeg gjør og gjør alt som han skulle vært mitt søsken. Håper på svar.

Besvart 06.12.2018 16:19
 

Svar
Hei jente 13 år.

Så fint at du søker svar.

Det hender at en stebror kan føles mer som en ordentlig bror, enn den broren man har. Den broren man har har man alltid kjent, og man vet om alle hverandres sider, gode og dårlige. Det er trygt å diskutere, være uenige, kanskje krangle, fordi man vet innerst inne at man alltid vil være hverandres søsken.

Når man får stesøsken, vil alle framstå på sitt beste. Hvis man får en ekstra god kontakt med en stebror, er det en ekstra berikelse i ens liv. Så heldig du er som har en eldre stebror som ser deg, bryr seg om deg og snakker med deg. 

Gled deg over den utvidete familien din!

Jeg håper dette er svar på det du lurte på og at det er til hjelp for deg!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

250.000 ting du kanskje lurer på: ung.nos spørretjeneste på nett

Bruker mobil (colourbox.com)

Visste du at det ligger 250.000 spørsmål og svar ute på ung.no/oss? Sjansene er med andre ord store for at noen har stilt spørsmålet DU ikke tør stille eller visste du lurte på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie