Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine synes jeg jobber for lite med skolen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Faren min kjefter på meg fordi han mener jeg jobber for lite med skole. Jeg jobber med det hver dag. Det eneste jeg gjør på fritiden er piano. Og det bruker jeg ikke tid på å øve på engang. På lørdag jobbet jeg med skole fra rundt 3 til 9. Likevel er foreldrene mine kjempesure for at jeg gjør det så dårlig på skolen. Hallo, snittet mitt er 5,2. De forventer at jeg skal ha 6 i alt. Jeg overhørte at de sa:hadde hun jobbet mer med det og det hadde hun hatt 6 i alle fag. Jeg blir skikkwlig lei meg. Jeg tenker at jeg bare vil dø. Skole er dritt. Foreldrene mine er dritt. Jeg hater livet!

Besvart 07.12.2018 09:42
 

Svar
Hei

Slik du beskriver det, kan det høres ut som om du gjør det veldig bra på skolen og bruker mye tid på skolearbeid. Likevel har foreldrene dine enda høyere krav. Dette kan føre til slitenhet og skoletrøtthet dersom du aldri føler du når opp eller at noen er fornøyd med deg. Det er en vond følelse. Kanskje skal du forsøke å snakke med foreldrene dine om dette? Du kan også snakke med helsesøster på skolen om hvordan du har det. Ofte er det å snakke med noen en god ting. Det å få støtte og bli forstått,er viktig for alle. Lykke til.


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie