Hopp til hovedinnholdet

Jente som vil hjem til mor, er hos far, er redd, griner

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er ei jente som vil hjem til moren min men ste moren min og faren min lar meg ikke ringe hjem. jeg har hatt problemer med faren min før og nå begynte stemoren min og si at jeg ikke var velkommen hjem til dem og jeg er livredd og sitter og griner fordi jeg er så redd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg får ikke helt tak i akkurat hva du er redd for, men jeg skjønner at du ikke har det bra. Jeg vet heller ikke om du bor hos faren din, eller om du bor hos begge foreldrene dine. Dette gjør at det blir vanskelig for meg å svare deg ordentlig.

Jeg vil anbefale deg at du kontakter helsesøster eller en lærer på skolen i morgen og forklarer hvordan du har det. Kanskje kan du få hjelp til å kontakte moren din?

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie