Hopp til hovedinnholdet

Vennskap og hvordan jeg har det med meg selv

Jente 15 år
 

Spørsmål

Vet ikke om det å få nye venner kan gjøre meg lykkelig. Hei. Jeg har alltid hatt dårlige venner veldig lenge som jeg kan huske. Jeg har aldri hatt venner som jeg kan stole på. For lenge siden har jeg sluttet vennskapet med en person fordi hun tuller veldig mye og det kan man ikke forandre på, og en annen person som jeg var bestevenner med som også tullet veldig mye. Jeg tuller ikke så mye, er for det meste seriøs. Jeg har mine dårlige dager akkurat nå for jeg føler meg så ensom. Jeg tenker på så masse rart når jeg er ensom som kroppen min, mine feil som jeg har gjort, negative tanker, og jeg sammenligner meg med andre. Jeg har en guttevenn, men han tar ikke kontakt med meg så mye, og jeg vil la være, men samtidig vil jeg at dette vennskapet skal fungere. Jeg snakker med psykolog, men jeg vil også ha råd her for å være mer bevisst. Jeg har lest artiklene deres, men det var til ingen hjelp.... Hva skal jeg gjøre?

Besvart 16.12.2018 22:17
 

Svar
Hei jente 15 år.

Du skriver at du så lenge du kan huske har hatt venner som du ikke føler er så gode, og som du ikke har kunnet stole på. Det var leit å høre at du har hatt det slik.

Du beskriver deg selv om en seriøs person, som også kjenner på vanskelige følelser og tanker rundt kroppen din, ting du har gjort osv. Du forteller rett og slett at du er litt ensom.

Det er fint at du har lest artiklene her på ung.no, men synd du ikke føler at du fikk så mye ut av dem. Jeg blir også glad for å lese at du snakker jevnlig med psykolog.

Jeg forstår det som om det du ønsker hjelp til, er råd for å få til vennskapent med gutten du forteller om, til å fungere best mulig fremover. Du føler at han ikke tar kontakt.

Det beste rådet jeg kan gi deg, er ikke gi opp! Vis gutten at du setter pris på ham, og ikke slutt å ta kontakt med ham selv om han ikke tar like mye kontakt tilbake. Kom med konkrete forslag til ting dere kan finne på sammen, som for eksempel spørre om han har sett en av filmene som går på kino nå, og om han vil gå på den med deg, eller om dere skal gå en tur, se en film hjemme hos deg, besøke noen dere kjenner osv.

Snakk også med psykologen din om dette slik at du kan få riktig og god oppfølging. Jeg legger ved noen artikler her, vet ikke om det er noen av dem du har lest, men da får du dem i alle fall. Lykke til videre og god jul!

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap