Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg beholde en venn som gjorde dagen min dårlig?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei!! En gutt i klassen min kom bort til meg i dag og spurte om jeg visste at den liker ikke liker meg tilbake og sa at jeg tydeligvis har spredd litt rykter om at han liker meg, noe jeg ikke har gjort. Jeg bare trodde det, men tydeligvis så ble historien litt innvikla... Det jeg lurer på er: Burde jeg beholde denne såkalte "vennen" som gjorde dagen min verre eller ikke? Hilsen jente 13 år

Besvart 20.12.2018 09:28
 

Svar
Hei Jente 13år!

Så fint at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! Jeg forstår at dette kan være vanskelig å finne ut på egenhånd, så jeg skal prøve og hjelpe deg så godt jeg kan!

Kanskje vennen din mente noe vondt med å fortelle deg om disse ryktene? For mange er ærlighet viktig i et vennskap og kanskje han følte at han burde fortelle deg om dette siden du er vennen hans. En god ide kan være å snakke med han. Du kan for eksempel si at han endte opp med å gjøre dagen din verre og at du lurer på om dette var intensjonen hans. Da gir du vennen din en mulighet til å fortelle sin side av historien og forhåpentligvis skjønner dere hva den andre tenker og føler. 

Dersom du prøver å oppklare situasjonen med vennen din så er det nok lettere å avgjøre om du fortsatt vil ha han som en venn eller ikke. Men et godt tips kan være å tenke over om dette er noe han gjør ofte. Dersom han ofte gjør dagene dine verre så bør du kanskje vurdere om dette er et menneske du ønsker å bruke tid og energi på. Men hvis dette er en av de sjeldne gangene hvor denne gutten får deg til å føle deg såret, så kan det beste være å fortelle det til han slik at han kan ta hensyn til det neste gang og at dere fortsatt kan beholde vennskapet.

Vedlagt ligger det noen artikler jeg håper kan gi deg noen ekstra tips og råd!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer

Vennen min er forelsket i meg

Jente tenker (colourbox.com)

En dag, kanskje helt ut av det blå, kan det være at en god venn forteller deg at han/hun/hen er forelsket i deg! Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap