Hopp til hovedinnholdet

Hvordan stoppe andre fra å si dumme ting?

Jente 13 år
 

Spørsmål

så jeg og kjæresten min har vært sammen ganske lenge nå, litt over et halvt år nå tror jeg, vi er ikke akkurat som de andre forholdene, vi er i et langt distanse forhold (bor ikke i samme land men nære pluss vi har møttes allerede flere ganger før) og har en aldrer forskjell på 3,5 år. Vennene mine og bestevenninna mi sine venner plager meg med å kalle kjæresten min pedo og at jeg sikkert kommer til og bli voldtatt og bli soldt og sånt. Jeg liker ikke at folk sier slike ting om oss, jeg syntes vi får det til og funke veldig bra selv om jeg er ett par år yngre, men hva burde jeg gjøre for og stoppe dette?

Besvart 20.12.2018 00:20
 

Svar
Hei

Så bra at du har det fint sammen med kjæresten din. 

Det er vanskelig å vite sikkert hva som kan stoppe folk fra å si slike dumme ting, og det er vanskelig å forandre andre. Du kan prøve å svare: "Takk for omtanken. Jeg setter pris på at du bryr deg om at jeg ikke skal bli utsatt for noe vondt av kjæresten min. Vi har det fint sammen nå og jeg har ikke opplevd noe vondt og vanskelig sammen med han frem til nå. Jeg tror han liker meg og vil meg vel, og jeg har tenkt igjennom hvor mine grenser går hvis jeg noen gang blir presset til å gjøre noe jeg ikke vil". Spør eventuelt om hva som er grunnen til at de tenker han er pedo? Eller at han kan komme til å voldta eller selge deg? Kanskje det kan få dem til å tenke mer over hvordan det kan oppleves for deg at de sier det de gjør.

Kanskje noen er misunnelig på deg? Kanskje de er nysgjerrige vil vite mer om forholdet og hvordan han er? Det kan være mange årsaker til at de andre sier det de gjør. Si gjerne i fra om at du blir såret og skuffet hvis noen kritiserer han. Men husk at hvis de som ikke kjenner han sier noe sårende om han, så forteller det mest om den som uttaler seg. 3,5 års aldersforskjell er ganske mye i den alderen dere er i nå. Kanskje dere har ulike behov i et forhold? Dette finner dere ut av. Det er i allefall bra at dere har det fint sammen nå.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Sånn kan du takle mas og press om nudes

Oppgitt jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap