Hopp til hovedinnholdet

Mamma har fått ny kjæreste, er lei av han. Vet jeg er kjip mot ham.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei:). Jeg har skilte foreldrene. Syntes ikke det er noe særlig gøy. Men mamma har fått seg ny kjæreste og jeg er lei av han. Vet jeg er litt kjip mot han osv. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Noe dere syntes jeg burde gjøre. Siden jeg føler at mamma ikke er noe glad i meg, bare glad i kjæresten og broren min:)

Besvart 20.12.2018 04:57
 

Svar
Hei jente 13 år.

Jeg forstår du har det vanskelig. Det er ikke noe gøy ved at ens foreldre skiller seg. Mange barn går gjennom sorg-perioder og en tenker på hvordan det kunne vært, hvis foreldrene enda var gifte. Når det så kommer en ny inn i livet til foreldrene, kan en føle det som et svik mot en selv, at en føler seg tilsidesatt. Da kan det være lett å ty til knep for å være kjip mot den som en føler tar all tid, omsorg, kjærlighet og energi fra en selv.

Da kan det være som om en kommer inn i en vond sirkel. Når din mors kjærest er der, er du kanskje kjip, vanskelig og kanskje litt frekk? Da blir din mor lei seg og hun irettesetter deg. Da føler du deg avvist, at hun ikke bryr seg om deg, og du blir kanskje enda verre? Så reagerer din mor igjen, og dere holder det gående. 

Du og din bror er det aller viktigste i livet for din mor! Det er det svært viktig at du forstår. 

Tror du at du kan klare å se på din mors kjæreste på en ny måte når du vet at ingen og ingenting, kan ta fra deg den kjærligheten din mor mor føler ovenfor deg?

Kanskje kan du prøve å finne fine ting ved ham, ting som gjør at du liker han litt bedre? Hvem er han? Hva sier han? Hvordan prøver han å være med dere barn? 

Kanskje kan du prøve å være litt hyggeligere mot ham, eller i hvertfall at du ikke er kjip? Da slipper din mor å gå i mellom dere, irettesette deg og det i seg selv kan gjøre at det blir lettere. 

Du kan snakke med helsesøster. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her, hvis det er til hjelp. Da slipper du å si så mye til å begynne med. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie