Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få privat telefonnummer?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Kanskje feil kategori, beklager. Hei. Jeg har et problem. Når du søker opp nummeret til pappa, så får du bare opp nummeret mitt. Jeg ber og ber om at han gjør nummeret mitt privat også, men han bare nekter. Jeg får alltid telefoner fra banker, folk jeg ikke kjenner, tech support scammere, respons-kompanier og masse mer. Som sagt, både mamma og pappa har private nummre. Men jeg? Neida. Jeg skal ha det offentlig så alle kan se det. Smart.

Besvart 07.01.2019 18:18
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Får å skjule nummeret ditt fra nettkataloger/få privat nummer må du kontakte teleoperatøren til telefonnummeret ditt å be om reservasjon mot deling/oppføring av informasjonen din. Man kan ofte enkelt gjøre dette selv inne på teleoperatørens nettsider gjennom å opprette en profil på sitt nummer. Ofte kalt "min side" eller lignende.

Når dette reservasjonen er på plass vil nummeret ditt forsvinne fra de fleste nettkatalogene over tid (når de oppdaterer informasjonen). Du kan imidlertid kontakte de å be om at de fjerner/oppdaterer informasjonen for å få det vekk fortere.

Enkelte nettkataloger er enten veldig trege eller følger ikke reglene om oppdatering av informasjon ved reservasjon. I disse tilfellene er du igjen nødt til å kontakte nettkatalogen(e) det gjelder å be om fjerning.

Noen nettkatalogsider har såkalte selvhjelpsverktøy hvor du selv kan endre, skjule eller fjerne oppføringen selv via nettsiden deres.

Det hender også at informasjonen er fjernet fra nettkatalogen, men ligger igjen i søketreff hos Google. I disse tilfellene kan du sende inn en forespørsel om fjerning av utdatert innhold til Google. Dette kan du lese mer om her: slettmeg.no/veiledninger/slik-fjerner-du-utdaterte-treff-fra-google

Du kan lese mer om sletting fra nettkataloger her: slettmeg.no/veiledninger/slik-sletter-du-deg-fra-nettkatalogene

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Kontoinnstillinger på Instagram (foto: ung.no)

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie