Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få folk til å like meg mer?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har min lille gruppe venner. Vi er såkalte en åpen gruppe og velkommen alle med et smil. Men jeg føler vi begynner å falle fra hverandre og jeg begynner å bli beskylder for det virker som jeg er problemet. Jeg er redd for at når vi starter på forskjellige skoler at folk ikke liker meg. At jeg kommer til å ende opp alene. Jeg snakker mye og har noen venner som liker det men andre i klassen sier jeg er iriterende. Hvordan kan man bli mer likbar eller sån at folk liker deg mer? Jeg er generelt ganske flink til å snakke med folk men virker som de trekker ganske raskt undav

Besvart 04.01.2019 18:39
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg tenker at det alltid er fint å være seg selv - uansett. De fleste setter jo pris på at du tør å være deg selv og ikke la deg påvirke av andre. Likevel er det alltid fint å jobbe med sin egen personlighet og egenskaper:)

Det virker som om du er veldig sosial og liker å snakke med folk. Dette er kjempefint. Hvis du synes det virker som om folk blir irriterte eller trekker seg unna, kan det kanskje være lurt å "tone det litt ned". Det er kjempeflott at du er pratsom, men om du merker at det blir slitsomt, kan du forsøke å prate litt mindre og kanskje la andre slippe til mer:)

Det kan også være fint å stille spørsmål til den du prater med. På denne måten vil dere begge få snakket og du blir bedre kjent med den andre:) Ellers er det alltid fint å være utadvendt, blid og hyggelig. Behandle alle med respekt og være hyggelig og interessert mot folk:) Det kommer du alltid langt med!

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap