Hopp til hovedinnholdet

Er det egentlig lov og "ta tak i" barn sånn at de får vondt?

Jente
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en bestefar som fikk blodpropp i november. Han er tilbake nå men når jeg skulle pynte juletreet med lille søstra mi så tullet jeg litt med hun men da begynte bestefaren min og klype meg i armen. Men siden jeg har lest litt om barnas rettigheter så sa jeg at det ikke var lov. Da sa han at han tok tak i meg og at han ble sint. Er det egentlig lov og "ta tak i" barn sånn at de får vondt?

Besvart 08.01.2019 21:46
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er ikke greit at bestefaren din tar tak i deg slik at du får vondt. han er oppdratt i en tid der barn hadde færre rettigheter og det var de voksne som bestemte. det er heller ikke greit at han blir sint på deg for at du sier fra at dette ikke er greit.

Snakk med foreldrene dine om at dette ikke er greit for deg. kanskje de kan snakke med ham om at han må slutt å ta tak i deg.

Håper dette er svar på det du lurte på.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barnevernloven gjelder for alle barn i Norge

Paragraf (ung.no)

Barnevernets hovedoppgave er å sikre at alle barn og unge i Norge, som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, samt å bidra til at barn og unge får trygge oppvekstsvilkår. Dette formålet er fastsatt i barnevernlovens § 1-1.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie