Hopp til hovedinnholdet

Er flau over hjemmet mitt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Vet ikke om dette har så mye med bolig å gjøre. Jeg bor sammen med moren min og vi leier et hus på en gård. Greia er at jeg har nesten alltid vært flau over hjemmet mitt, ikke så mye når jeg var liten. Men nå, vi har oransje vegger i stua, grønne vegger i gangen og gamle møbler. Mamma er uføretrygda så hun har dårlig økonomi og vi leier som sagt. Vi har ikke bil for øyeblikket og begge har lyst til å flytte. Jeg er flau over hjjemmet mitt og jeg vil ikke ha med venner hjem. Alle andre har så fine hus og hvite vegger. Vi har også en gammel ovn og veggen bak ovnen har også sprekt. Doen vår er gammel og stygg. Hva skal jeg gjøre

Besvart 10.01.2019 18:30
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette ikke er så lett for deg. Selv om dere leier bolig, er det fullt mulig å pusse opp litt.

Med enkle midler og det trenger ikke koste så mye heller, kan veggene males om til noen lyse fine farger. Men selvsagt bare hvis moren ønsker det og hvis dere blir boende.

Siden mye er gammelt og stygt, kan det jo være en ide å se seg om etter noe annet å leie.

Når det er sagt, så tror jeg at om vennene dine blir med hjem til deg, så betyr ikke det så mye hvordan hjemmet ditt ser ut.

De ønsker å være sammen med deg!

Håper svaret kunne være til hjelp!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene har dårlig råd

Tom lommebok (colourbox.com)

Mistenker du eller vet du at foreldrene dine sliter økonomisk? Da er du ikke alene. Her har vi samlet noen spørsmål og svar om tips til hva du kan gjøre hvis foreldrene dine har dårlig råd.

Av Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer

Familier med dårlig råd kan få støtte til aktiviteter

Fortvila gutt i sofaen (colourbox.com)

I Norge skal du ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter og gå i bursdag, selv om foreldrene dine har en vanskelig økonomi.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din