Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre i 1 år. Lillebror reagere. Redd mamma blir syk. Vil snakke.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år Foreldrene mine skilte seg i fjord og det plager meg litt fortsatt, det er anderledes.. Lillie broren min (5 år) er syyykt sta men han er mest sta når han er hos mamma. Han slår skriker og ødelegger ting...mamma blir veldig sliten, og jeg har hørt at mange fra familien har sakt at hvis dette fortsetter kommer mamma til å bli syk.. og jeg vilIKKE at det skal skje:( jeg er redd får at noen jeg er glad i skal bli syke eller dø.. Og jeg vil ikke at mamma skal bli så sliten.. Jeg har en lille søster,en lillebror og en storesøster og jeg er sånn midt i. Det blir ALDRI tid til meg og storesøsteren min. Jeg føler at alt er håpløst nå! Jeg vil bare forsvinne vekk! Jeg har kuttet meg før med en saks siden jeg hadde egentlig tenkt til å ta livet mitt...men jeg klarte ikke. Jeg vil ikke at mamma skal være ulykkelig! Jeg har lyst til å snakke med noen men jeg vil ikke snakke med noen face to face siden jeg sliter lit med å snakke med folk face to face.plis hjelp

Besvart 10.01.2019 11:00
 

Svar
Hei

Så fint at du vil snakke med noen om det som opptar deg og familien din.

For å snakke med noen anonymt kan du kontakte  

Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no

Jeg har og lagt med noen artikler du kan se på.
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme