Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få venner på den nye skolen min?

Jente
 

Spørsmål

hei jeg er en jente å har byttet skole for nå et år siden men føler fortsatt at jeg er ny og at folk ikke helt kjenner meg. å jeg syns også det er vanskelig å si ifra til vennene mine for jeg føler på en måte at de ikke skjønner det helt. så jeg lurer på hva er det jeg skal gjøre for å ikke føle det sånn

Besvart 18.01.2019 19:33
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner at dette er et tema som er sårbart for deg så jeg skal prøve å svare deg så godt jeg kan! Jeg forstår at det kan være vanskelig for deg å skaffe deg nye venner. Men det er aldri for sent og det er fortsatt mange ting du kan prøve! De første stegene er de verste, men ofte forteller vi oss selv at det er skumlere enn det egentlig er! Du trenger ikke å prøve å overbevise alle på engang om at de ikke vet hvordan du egentlig er. Kanskje du har én eller noen få mennesker som du føler du kan ta mer initativ for å bli kjent med? Gi deg selv tid til å gå ut av komfortsonen din. Å fortelle dem at de ikke kjenner den du virkelig er, er nok som du sier veldig lite effektivt. Men det å vise dem hvem du er, er jeg sikker på at kan hjelpe deg på god vei! Ta initiativ til å finne noen mennesker du føler du kan kommunisere godt med og som du kan være deg selv rundt. Det viktigste i å ta initativ er å være selvsikker, om du ikke er det,  så lat som. Fake it till you make it, er det et ordtak som sier. Det å virke selvsikker kan gi god hjelp. Jo fortere du føler deg tryggere blant elevene på skolen din, desto lettere vil det være for deg å vise de andre elevene hvem den virkelige deg er! Jeg håper dette ordner seg for deg, dette klarer du!

Vedlagt ligger det noen artikler som jeg håper kan gi deg noen ekstra tips og råd!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap