Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få nye venner på VGS?

Jente 16 år
 

Spørsmål

For et halvt år siden starta jeg på vgs, jeg gleder meg til å få nytt miljø og nye venner og alt skulle bli aå bra. Men nei d lever ikke opp til forventningene jeg hadde. Ikke har jeg fått meg venner, fordi jeg er en relativt sjenert person som ikke er så utadvent. Jeg føler jeg har mistet mange av de vennene jeg hadde på ungdomsskolen. Jeg blir sjeldent bedt ut. Aldri på fester. Mens venninna mi har fått mange flotte venner som hun henger med og blir invitert ut på ting. Jeg jeg føler bare jeg ikke blir lagt merke til. Jeg prøver å ikke være veldig på hele veien men at jeg er en god og snill person som bryr seg. Men føler at i dette miljøet som ungdommer må en by på seg selv og snakke om alt og ingenting for å bli kjent me andre. Har du noen tips til hvordan få venner og hvordan starte samtaler med folk (ikke været, eller andre klisje ting)

Besvart 14.01.2019 03:38
 

Svar
Hei jente (16)

Det er vanskelig å bli kasta ut i ett nytt miljø, spesielt hvis man er sjenert. Ekstra vanskelig kan det være om du har høye forventninger til at livet skal bli bra, og disse forventningene ikke blir møtt.

Først og fremst: man trenger ikke være utadvendt for å få nye venner, men det hjelper veldig å snakke med folk, om alt og ingenting, smalltalk, nettopp fordi det er sånn man skaper relasjoner, snakker med folk man ikke ellers snakker med og gir fra seg et førsteinntrykk. Spesielt når man begynner på ny skole er veldig mange redde for å ikke få seg venner, og det kan oppleves som enda mer småprat enn vanlig. Men folk gjør det for en grunn, man viser at man ønsker kontakt, og det gjør at det blir lettere for folk å snakke med deg og dypere ting eller invitere deg med ut. Er du sjenert er smalltalking en veldig fin øvingssak! Selv om det er kjedelig kan du si noe om veret, om kantinematen eller om lekser. 

Venninna di, som blir bedt med på ting, kan helt sikkert hjelpe deg også. Du kan jo høre med henne om hun kan ta deg med, neste gang hun skal et sted? 

Angående ar du har mistet venner fra ungdomsskolen - du kan jo være en som inviterer? De føler sikkert det samme, men kanskje er det ingen av dere som tar initiativ? Da er det bare koselig med en liten reunion!

Se litt på artiklene under!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap