Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater foreldrene mine og har selvmordstanker på grunn av det

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg haaaater foreldrene mine. Faren min snakker aldri til meg, han bare sover hele dagen å orker ikke å se på meg engang, moren min kjefter på meg hele tiden å vi krangler konstant. Hun kaller meg for ting tilbake å skjønner ikke hvorfor jeg ikke bare kan flytte ut, men jeg prøver liksom å si at jeg er bare 16 år så det blir jo litt vanskelig selv om jeg virkelig har lyst å flytte ut. Jeg hater livet mitt, jeg hater hjemmet mitt, vet ikke hvor jeg hører til engang. De mener alltid at de er supre foreldre og at noe feiler meg, men det stemmer ikke for da hadde ikke jeg gått rundt med selvmordstanker 24/7 og søskenen min tok også selvmord. Uansett hva å hvor mye jeg gjør så blir de aldri fornøyd, og slekta mi ser jeg liksom 1 gang i året, noen ganger enda sjeldnere. jeg er så lei og ensom å vet ikke hva jeg skal gjøre. Folk tror vi har det bra som en familie, men de ser ikke hvordan ting faktisk er, vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, Jeg orker ikke mer, har faktisk lyst til å dø...

Besvart 14.01.2019 18:20
 

Svar
Hei!

Slik du har det hjemme er ikke greit. Jeg forstår at du synes det er vanskelig når pappa ikke ser deg og mamma bare kjefter. 

Jeg er helt enig med deg i at det er for tidlig for deg å flytte ut. Jeg blir veldig bekymret når mamma synes at du kan flytte ut. 

Jeg forstår at du får mange vanskelige tanker når du har det slik. Foreldrene dine skal være dine viktigste støttespillere og ta vare på deg. Slik jeg forstår det så tar de ikke godt vare på deg. 

Det er viktig at du forteller noen om hvordan du har det hjemme. Du kan for eksempel snakke med helsesykepleier (helsesøster) på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesykepleier har erfaring med å snakke med ungdom som har det vanskelig hjemme. Helsesykepleier kan hjelpe deg med å ta denne saken videre hvis det er nødvendig. 

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge. De som jobber her vet hva som er lurt å gjøre i din situasjon. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie