Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg vite at utleier ber om riktig sum for strømforbruk?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det høres riktig ut at en månedlig strømregning er på 3100 kroner? Vi er fire som bor i kollektiv og utleieren ber meg om 775kr i strøm. Jeg syns det høres litt mye ut, spesielt for Desember når tre av oss var borte 2 av de ukene. Hva er vanlig gjennomsnittlig strømregning for fire personer? Høres det ekstremt drøyt ut, eller er det sannsynlig dersom det er mye pc-bruk?

Besvart 22.01.2019 10:13
 

Svar
Hei

Jeg forstår det slik at strømabonnementet er i utleiers navn, og at utleier fordeler strømregningen på dere som bor der. 

Når er slik ordning er avtalt, kan du som leietaker kreve å få se strømregningen, herunder hvor stort forbruk det er, og hvordan utleier har regnet ut hva hver enkelt skal betale. Dersom du synes strømregningen er unormalt høy, kan du prøve å finne ut av om strømmåleren bare måler forbruket i leiligheten, eller om den også måler forbruk i en annen leilighet, eller i gangen. Du skal kun betale for strømforbruket i leiligheten der du bor.

Du kan finne ut hva som er normalt strømforbruk her. For å regne ut hva som er forventet strømregning må du sammenligne forventet strømforbruk med strømleverandørens strømpris per kWt.

Du må selvfølgelig også ta høyde for at et forbruk som er mer enn "normalt" vil koste mer. Dersom dere er fire personer som bruker PC store deler av døgnet, vil det medføre at strømregningen blir noe høyere. I tillegg vil strømregningen typisk være noe høyere i vintermånedene, både fordi prisen kan være høyere, og fordi det går med en del strøm til oppvarming.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dine rettigheter som leietaker

Gutt sitter i sofaen og spiller gitar (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

Les mer

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Boligblokk. (www.colourbox.com)

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

Les mer

Hvordan tar du opp ting med utleier?

En vask som lekker. (foto: ung.no)

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra