Hopp til hovedinnholdet

Er narkose farlig ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en far som har slitt veldig lenge med ryggen! Jeg har hele tiden håpt at han skal bli bedre. Nå har han fått et tilbud om å opereres, som visst nok skal være en veldig bra operasjon. Han kan ikke bli værre. Sjansene er veldig god for at han kan bli bedre. Han må i nakrkose, da. Og det er det jeg er redd for. Mange tanker som «tenk om han ikke våkner» osv kommer opp i hodet. Dette er en operasjon han har bestemt seg for å ta. Og jeg håper inderlig at han kommer til å bli bedre. Men jeg er redd. Noen tips til hvordan jeg får roet nervene? Og er narkose farlig? Eller er det bare en myte..? Tusen takk på forhånd for svar!

Besvart 22.01.2019 20:26
 

Svar
Hei

Uff, det høres skikkelig slitsomt ut å ha så mye plager med ryggen. Håper virkelig at han blir bedre av operasjonen. 

Jeg skjønner at du er bekymret for din far, men du skal vite at de som jobber ved operasjonsavdelingen har full kontroll over din far under hele operasjonen. De kan alt om hva en skal gjøre for at pasienten har det best mulig. Skulle noe uforutsett skje, så vet de hva de skal gjøre for å stabilisere pasienten. 
Så jeg vil si at det er en svært trygg situasjon, selv om det nok kan virke skremmende for noen på utsiden. 

Jeg har jobbet på operasjon og på avdelingen hvor opererte pasienter kommer etterpå, og har full tillit til de som jobber der.

Håper at noe av dette kan trygge deg.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie