Hopp til hovedinnholdet

Venninna mi sender nakenbilder og har sex for at andre skal like henne

Jente 15 år
 

Spørsmål

Vennen min har problemer men jeg tror ikke hun vet det selv. Hun snakker mye med gutter over internett, og hun sender nudes og har begynt å ha sex med dem.De gir henne komplimenter og hun gjør nesten hva som helst for at de skal snakke med henne selv om vi sier at de behandler henne dårlig. Hun kjenner dem ikke og har ingen intensjoner om å bli bedre kjent etterpå. Hun har også depresjon, og det virker som om hun har problemer med at hun alltid vil ha oppmerksomhet. Hun prioriterer å være med disse guttene isteden for å være med oss. Jeg vil hjelpe henne, men jeg har lovt å holde alt hemmelig og hun skjønner ikke selv at det er et problem. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Jeg har sagt at jeg er uenig i hva hun gjør, men jeg vil ikke ødelegge vennskapet vårt.

Besvart 20.01.2019 19:18
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at du er bekymret! Det er veldig fint at du ønsker å hjelpe. Det som er litt vanskelig i denne saken er at venninna di ikke gir utrykk for at hun synes dette er vanskelig selv.

Det er grunn til bekymring og hun trenger nok hjelp, spørsmålet er bare hvordan? Det er lett og bli overhjelpsom når man er bekymret for noen, og gjøre mer enn hva venninna di ønsker. Samtidig er det ikke greit at du skal sitte med denne hemmeligheten alene.

Selv om du har lovet å ikke si noe, så er dette en vond hemmelighet og det er derfor veldig lurt å snakke med en voksen.  

Det går an å be om hjelp på vegne av en venn, og det går an å gjøre det anonymt. Ta kontakt med helsesykepleier (helsesøster), rådgiver på skolen eller en helsestasjon for ungdom dersom du er bekymret. Disse har taushetsplikt. Og kan hjelpe deg med og gi deg tips til hva som er lurt å gjøre videre. Har hun foreldre som er gode og som kan hjelpe henne? 

Det du kan gjøre er å stille opp for henne, støtte henne som best du kan. finn på noe gøy, få henne til å le. La henne føle at det er endre som bryr seg om henne og at hun kan føle dette uten å overlate seg selv til gutter. 

Dette er et ømfintlig tema, så det er lurt å trå varsomt, og prøve å la venninna di selv komme frem til at hun ønsker endring, eller å få det bedre. Samtidig som du for din egen del bør snakke med en voksen, slik at du ikke står i dette alene.

Venninna di er virkelig heldig som har deg! 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Lettkledd jente på senga med mobilen i hånda (colourbox.com)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex