Hopp til hovedinnholdet

Mødrene våre fant ut at venninnen min og jeg har prøvd å røyke.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har prøvd røyk, og jeg angrer. Mamma fant det på rommet mit og snakket med moren til bestevennen min. Hun har også prøvd. Og jeg vet ikke hvordan jeg skal si unskuld til bestevenninnen min. Jeg er redd for at hun ikke vil snakke med meg mer eller hate meg. Hva skal jeg gjøre? Mamma er ikke sint på meg, men veldig skuffet. Men uansett.... hvordan skal jeg si unskyld til bestevenninnen min og mammaen hennes?

Besvart 24.01.2019 12:48
 

Svar
Hei

Selv om det var moren din som fant røyken og kontaktet moren til venninnen din, synes jeg det høres ut som om dere er like "skyldige" begge to. Begge prøvde å røyke, selv om det var du som hadde røyken på rommet ditt.

Men vet du om venninnen din er sint på deg? Det kan være hun skjønner at hun har vært like mye med på dette som deg?

Jeg synes derfor du bør ta kontakt med venninnen din og si at du er lei deg for at mødrene deres fant ut av det, men at det ikke er din feil at det ble oppdaget. Jeg skjønner at du er redd for at venninnen din ikke vil snakke med deg, og kanskje vil hun ikke det med en gang. Men siden hun er bestevenninnen din tror og håper jeg at hun vil snakke med deg hvis du sier at du gjerne vil snakke med henne om dette.

Når det gjelder å si unnskyld til moren din kan jo du og venninnen din si unnskyld til mødrene deres sammen? Det er dumt at dere har gjort noe dere ikke har lov til, men jeg tror mødrene deres vil sette veldig pris på å høre at dere angrer.

Håper du får snakket med venninnen din og at dere finner ut av dette.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrense 18 år på snus, røyk og vape

Vanlige spørsmål om aldersgrensen på tobakk

Får 14-åringer straff for å snuse? Kan de kjøpe lakrispiper? Les om aldersgrenser på produkter med tobakk her.

Les mer

Alt du bør vite om røyking

Røykpakke og lighter ved siden av askebeger (foto: ung.no)

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie