Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få lillebroren min til å ta opp ringen på do når han tisser

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg er ei jente på 15 år, og trenger litt hjelp fra dere. Jeg har da en lillebror på 11 år (snart 12) som aldri tar opp det 2 dolokket når han tisser. Så det kommer alltid tiss på dolokket når jeg, eller de andre i familien skal på do. noe som er syyykt ekkelt!! Det har alltid vært sånn, selvom jeg, eller foreldra mine sier til han at han må begynne å ta opp dolokket. I tillegg så har broren min bytta rom til 3 etasje, der jeg og ligger, som betyr at vi må dele bad. Og det er alltid tiss på doen og gulvet å hele pakka nå!!! Jeg syns det er så ekkelt! Hvordan skal jeg få han til å slutte med det?? Takk for svar på forhånd;) <3

Besvart 28.01.2019 12:47
 

Svar
Hei!

Jeg forstår godt at du blir frustrert over at lillebroren din tisser på ringen fordi han ikke tar den opp når han er på do.

Det er flott at du har tatt det opp med foreldrene dine. Men kanskje ikke de ser på det som et like stort problem som deg? Det er en foreldreoppgave å sørge for at lillebroren din lærer seg slike ting. Det han gjør nå går utover flere i familien. Han bør også lære at han må ta hensyn til andre, også utenfor huset deres.

Jeg synes du skal ta dette opp med mamma og pappa igjen. De må ta en samtale med lillebroren din. Hvordan de motiverer han til å ta opp ringen på do må de selv finne ut av. Kanskje kan han få belønning hver gang han husker det? Eller at han mister et gode noe når han glemmer det? Uansett er det foreldrene dine som må ta tak i dette. Du kan finne tips til hvordan du kan ta det opp i artiklene jeg har lagt ved.

Du er storesøster og opplever sikkert at lillebroren din bare blir enda mer trassig dersom du tar opp  dette med han. Derfor er det nok lurt at du ikke påpeker det så mye.

Be mamma eller pappa kjøpe inn noen våtservietter som passer til toalett slik at du, eller aller helst lillebroren din, kan vaske over ringen når det er tiss på den. Husk at våtservietter ikke skal kastes i toalettet.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie