Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skilles- kan jeg få de til å bli sammen igjen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Foreldrene mine skal skilles fordi de ikke er forelska lenger, så de skal flytte fra hverandre. Hvordan kan jeg få den til og bli forelska igjen?

Besvart 24.01.2019 13:38
 

Svar
Hei

Fint at du tar kontakt! Jeg skjønner at du lurer på dette. Når foreldre skilles er det ofte vondt for barn å oppleve, og som oftest ønsker ikke barn dette. Mange barn kan føle på det samme som det du gjør- at de vil at foreldrene skal finne sammen igjen. Jeg skjønner at du ønsker det. For barn vil det nesten alltid være slik at man foretrekker at foreldrene er sammen.

Dessverre er det ikke så mye du kan gjøre med det. Foreldre er de som er ansvarlig for en skilsmisse og derfor er det også kun de som kunne gjort noe for å unngå det, noe de sikkert har forsøkt. Å gå gjennom en skilsmisse er ikke enkelt for foreldre og som oftest har foreldre prøvd å få det til å fungere lenge, men uten at det gikk. Det er altså ikke barnas ansvar å få foreldre til å holde sammen selv om man noen ganger skulle ønske man kunne påvirke en slik situasjon.

Jeg vil råde deg til å fortelle dine foreldre om at du kunne ønske dette slik at de vet hva du føler. Det er normalt. Kanskje de kan trygge deg på at dette skal gå bra og at de kan si noe som gjør at du skal slippe å føle på et slikt ansvar. Kanskje har du noen spørsmål til de også om hvordan den nye situasjonen vil bli. Noen ganger er det godt å snakke med dette til noen andre enn foreldrene også, du kan feks. ta kontakt med helsesøster på skolen.

Jeg ønsker deg lykke til i tiden fremover!

 

 

 

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie