Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overtale foreldrene mine til å få hund?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har utrolig lyst på en liten hund, og det har jeg hatt lyst på i flere år nå. Problemet er at foreldrene min bare sier nei. De forteller bare om at det er så mye jobb, og ja, jeg vet det er mye jobb, men jeg føler at jeg kommer til å klare det, for alt jeg gjør på fritiden er å se på Netflix og være på mobilen. Hver gang jeg kommer med et forslag sier de bare «den bjeffer så mye», «den hopper så mye», og så sier de at de lager skraper i gulvet og ødelegger møbler... Jeg har tid til å trene den, gå tur til den, pusse tennene, dusje og gre håret dens. Jeg er nesten aldri med venner på fritiden. Et problem et jo hvem som skal passe på den hvis vi skal reise på ferie, men det er vel alltid noen som kan passe en hund en uke. Jeg kjenner flere venner med hunder, og hvis vi poster en melding på Facebook er jeg sikker på at noen svarer.Har dere noen tips til hvordan jeg kan overtale foreldrene mine, og hvilken hunderase som er best?Vi går mye tur, vil ha en middels/liten

Besvart 27.01.2019 21:42
 

Svar
Hei

Dette er ikke enkelt og det er ikke alltid det finnes noen måte å få overtalt foreldre på. Det kan være forståelig at de er skeptisk. Det er veldig hyggelig å ha hund, men det følger også med mye arbeid, penger og tid. Vis foreldrene dine at du forbereder deg godt. Finn ut hvordan man tar vare på hunder og les deg opp på hundens kroppspråk. Jo mer du viser foreldrene dine at du kan, jo større sjanse er det for at de tar deg seriøst. Videre kan det også være en idé å foreslå at dere kan låne en hund for en liten periode for å teste ut hvordan det er. Da vil du også få en mulighet til å vise foreldrene dine at du kan ta ansvar for en hund.

Det kan også være fint om du forklarer dem hvorfor du ønsker deg akkurat en hund. Hvis de skjønner hvor mye det ville betydd for deg og hvor mye glede en hund sprer, kan det være en større sjanse for at de ombestemmer seg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie