Hopp til hovedinnholdet

Ble kastet ut hjemme og har ikke sted og sove. Hva kan jeg gjøre?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Ble kastet ut hjemme og har ikke sted og sove. Hva kan jeg gjøre????????

Besvart 02.02.2019 10:31
 

Svar
Hei

Dette er en veldig vanskelig situasjon og det er dessverre flere unge som opplever dette, med en følelse av å stå helt alene. Når du er kommet i en slik situasjon bør du først finne ut av om du har noen venner eller annen familie du kan sove hos. Idag er det lørdag, og nav kontoret er stengt.

Jeg vil anbefale deg å gå innom eller ringe NAV kontoret der du holder til på mandag, slik at du får snakke med en veileder om situasjonen din.   

NAV har plikt til å hjelpe de som er i en nødsituasjon, og ikke har et sted å sove. Du kan også ha rett til økonomisk hjelp fra NAV til mat, klær, husleie og så videre. Du kan ringe nav på tlf: 55 55 33 33. 

Du kan få hjelp av nav til midlertidig botilbud som kan være helt eller delvis betalt av kommunen. Dersom du har midler, skal du betale selv. Midlertidig botilbud kan være tilbud om opphold i pensjonat, hospits eller annet egnet husvære. Dette gjelder inntil det evt. er mulig å finne en mer permanent løsning på boligspørsmålet.

Marita bo er et tilbud for ungdom mellom 18-23 år, som er utsatt for rus eller som trenger oppfølging i en fase i livet. Gå inn på hjemmesiden og ring nummeret som står der. Kanskje de kan hjelpe deg? Det er ikke bare for rus og psykiatri, men også for ungdom som kommer fra dysfunksjonelle familier. 

Kirkens bymisjon hjelper folk med bolig. De har også akuttovernatting i flere byer for midlertidig bostedsløse. Ta kontakt med Kirkens bymisjon der du befinner deg og hør om de kan gi deg tak over hodet noen dager.

Vi håper det ordner seg for deg :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme