Hopp til hovedinnholdet

Får dårlig samvittighet ovenfor far når hun er syk,

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18 som bor hjemme hos min far. Når jeg er syk, som jeg veldig sjeldent er, så får jeg ufattelig dårlig samvittighet fordi min far bl.a ikke synes jeg er «syk» nokk. En hendelse som beskriver dette er at jeg hadde tørrhoste, muskelsmerter, forskjøelse og hodepine men likevel påstod han at «jeg var bare tett i nesen» så jeg kunne jo dra på jobb? Dette har gjort at jeg har dårlig samvittighet hver eneste gang jeg har vært dårlig og føler jeg ikke kan dra på jobb/skole, og jeg drar ofte selvom jeg ikke føler meg bra. Hva gjør man i denne situasjonen? Forstår at å ha en samtale med han og forklare situasjonen er det mest logiske å gjøre, men dette er noe som har vært snakket om flere ganger og det endrer seg ikke. Takk på forhånd!

Besvart 04.02.2019 16:30
 

Svar
Hei

Det beste rådet jeg kan gi deg er at du snakker med noen om dette. Kanskje du kan snakke med helsesykepleier på skolen din om dette? Så kan hun/han ikke kalle din far til en fellessamtale med deg og helsesykepleier. Her kan du og din far sammen få hjelp til å finne en løsning sammen slik at du slipper å ligge hjemme med dårlig samvittighet når det er slik at du faktisk er så syk at du bør holde sengen. 

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie