Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten sier nei til sex, kan jeg ta tissen min mot rumpa hennes med klær

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg spurte kjøresten om hun ville ha sex men hun sa nei. Vi skal møtes om 3 dager hos henne, menst vi ligger i sengen hennes kan jeg ta tissen min med klede over å gni den mot rumpa hennes. Men vil ikke spør for kanskje hun sier nei, så visst jeg gjør det kanskje hun liker det.

Besvart 09.02.2019 16:25
 

Svar
Hei gutt 14 år.

Jeg forstår at du er nysgjerrig og ønsker å utforske din seksualitet sammen med kjæresten din. Samtidig er det bra at du spør henne og ikke presser henne til å ha sex, og det er bra at hun setter grenser og sier i fra at hun ikke ønsker å ha sex. 

Men om du også ønsker å ta tissen din med klær over og gni den mot rumpa hennes, må du også spørre om dette. Dette regnes også som en seksuell handling, og du kan gå over hennes grenser om du ikke spør henne.

Det er ikke greit å presse, eller overtale noen til å ha sex. Det er viktig at du respektere henne for hun bestemmer over egen kropp.

Kjæresten din er tydelig ikke moden eller trygg nok for å ha sex, og det er det mange på deres alder som ikke er. Husk at den seksuelle lavalder er 16 år, og en av grunnene til det, er at den skal beskytte unge å ha sex før de er modne for det.

Når dere begge føler dere modne for det, er trygge på hverandre og opplever at det er tillit og nærhet mellom dere, kan dere begynne utforskningen av seksualiteten med hverandre.

De fleste i et forhold følger såkalt seksuelle script; man holder hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kjenner man på hverandres intime soner, bryst og kjønnsorganer. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid, gjerne flere år.

Sex skal være en positiv opplevelse for dem som er involvert. Hvis en eller begge parter ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det bli en dårlig opplevelse.

Bruk masse tid, bli kjent med deg selv og den du vil ha samleie med, og vit at dere begge har lyst. Og fortsett å sørge for å få samtykke og vær sikker på at dere begge har lyst. Da er sjansen stor for at det blir en positiv opplevelse.

Ønsker du mer informasjon, anbefaler jeg deg å ta en prat med helsesykepleier på skolen, eller helsestasjon for ungdom. Du kan også benytte deg av den anonyme chattefunksjonen til Sex og Samfunn.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex